Uništavanje rijeke Bistrice / foto: Euromost
29/07/2023 u 16:03 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) NVO “Euromost”: Pojedinci jači od države i institucija, uništavaju obale rijeke Bistrice

Nakon jučerašnjih podnesenih prijava protiv pojedinih lica, stopiranja radova od strane inspekcije, tokom uzurpiranja i uništavanja obala rijeke Bistrice, zauzimanje državnog zemljišta, ista lica i danas su nastavila sa radovima i uništavanjem i betoniranjem rijeke Bistrice

Bjelopoljska nevladina organizacija “Euromost“ je danas dobila snimke od građana na kojim se jasno vidi i da su, nakon jučerašnjih podnesenih prijava protiv pojedinih lica, stopiranja radova od strane inspekcije, tokom uzurpiranja i uništavanja obala rijeke Bistrice, zauzimanje državnog zemljišta, ista lica i danas nastavila sa radovima i uništavanjem i betoniranjem rijeke Bistrice.

– Sve ovo jasno pokazuje, da su pojedinci jači od države i državnih institucija, koji ništa ne rade da bi spriječili nezakonitostii.Danas smo evidentirali i lica koja su zapošljena u Komunalnom preduzeću Lim, kao vozači, što je razlog da smo obavijestili i direktora ove firme, jer se isti kamioni koriste i kod poslova ovog preduzeća i sumnjamo da se materijal koji se dovodi uzima nezakonito sa gradske deponije, iako je zabranjeno eksploatacija tog materija sa te lokacije, jer nema ni potrebne dozvole – kažu u Euromostu.

Dalje oni pozivaju Centar bezbjednosti Bijelo Polje, da provjere sve mašine koje se koriste, iste se zaplijene i utvrdi se, ko je vlasnik istih i zašta se koriste”.

– Takođe, da se odmah danas obavijesti nadležni tužioc, jer je očigledno da ista lica i iste mašine se koriste za nezakonite radnje, iako im je donijeto rješenje o zaustavljanju svih radova.Danas smo odmah obavijestili i nadležne inspekcije, koje su kako su naveli uputili svoje službenike na teren i želimo svima poručiti, posebno onim za koje sumnjamo da pripadaju kriminalnim i drugim organizacijama, a koji audio prijeteće i vrijeđajuće poruke šalju preko trećih osoba, a koje smo uz krivičnu prijavu dostavili Upravi policije u Bijelom Polju, da nas niko ne može, niti će moći uplašiti i da ćemo još snažnije da odgovorimo na sve zloupotrebe i uništavanje naših rijeka,u skladu sa zakonom i Ustavom Crne Gore, pa bili oni pripadnici kriminalnih, ili bilo kojih drugih organizacija – navode iz “Euromosta”.

Podsjetimo, prije tri dana, na osnovu prijave NVO “Euromost” Sekretarijat za inspekcijske poslove pri bjelopoljskoj lokalnoj upravi postupio je po prijavi nevladine organizacije Euromost koja se odnosi na devastaciju i uzurpaciju korita rijeke Bistrice.

Kako je saopšteno iz tog organa, opštinski vodoprivredni inspektor je u mjestu Lanište (Gubavač) izvršio nadzor nad licima B.S. i Z.E. i, u skladu sa propisima, protiv njih podnio odgovarajuće prijave nadležnom organu.

– Formiran je tim koji čine predstavnici više službi Opštine Bijelo Polje koji će svakodnevno obilaziti teren oko rijeke Bistrice, što će ubuduće omogućiti blagovremeno i efikasno preduzimanje mjera – navodi se u saopštenju za medije Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:25