/ - FOTO: Ž.Š.
12/09/2022 u 14:04 h
Bilja BrašnjoBilja Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Protestovali roditelji osnovaca iz sela Kuta u Župi nikšićkoj

Sporan termin linija za prevoz učenika

Roditelji učenika koji na nastavu u Osnovnu školu “Dušan Bojović” u Župi nikšićkoj dolaze iz tamošnjeg sela Kuta protestovali su zbog problema sa prevozom. Kako su pojasnili, osnovci iz Kuta koji nastavu pohađaju u drugoj smjeni sat ranije moraju da krenu prema školi koja im je od sela udaljena oko tr kilometra.

-Prevoz djece do škole trebao je da bude u 12,15 časova, oni su ga ukinuli i sad je u 11,45 dok nastava počinje u 12, 40 časova. Dolazi jesen, kiše, gdje će oni da čekaju sat vremena do početka nastave. Tražimo da se vrati linija u terminu u kojem je bila, kazala je jedan od roditelja Dragana Rašković.

Istakla je i da više nema linije u 16 časova kada bi djeca trebala da se vraćaju iz škole. Rašković je rekla i da su kontaktirali firmu “Nikšić prevoz” koja je zadužena za linije u Župi ali da im je predočeno da Opština o tome odlučuje.

image
- FOTO: Ž.Š.

-Kontaktirali smo i Opštinu, ne javljaju se. Slali smo meil i predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, nije odgovarao, rekla je Rašković.

Osim sa prevozom, roditelji učenika iz Kuta nezadovoljni su i stanjem objekta škole “Dušan Bojović”. Roditelj Slavko Lončar je rekao da je problem sa grijanjem i salom za fizičku kulturu koja je u lošem stanju.

-Djeca nam se griju na TA peći koje su stare od 10-15 godina, pune su prašine i vlage, ne smiju se upaliti dok ne dođe stručno lice da ih provjeri. Rekonstrukcija fiskultrne ssale nam se obećava već dvije godine, rekao je Lončar.

Direktorica škole Ljiljana Papić novinarima nije htjela da da izjavu, već je najavila da će se kasnije oglasiti saopštenjem. Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Župa nikšićka Dragoljub Radulović pojasnio je da je problem sa satnicom linije prouzorokovan pojavom koona virusa zbog čega su đacima u prošloj školskoj godini bili skraćeni časovi. 

-Prevoz učenika u Župi je veoma kompleksno organizovati imajući u vidu razruđenost naše Mjesne zajednice, a mnogi roditelji bi voljeli da im autobus dolazi pred kućni prag što je neizvodljivo.Početak ove školske godine je donio problem sa linijom za selo Kuta za djecu koja dolaze u drugu smjenu o čemu je upoznata Opština Nikšić i nadležni sekretarijati, rekao je Radulović dodajući da će u Opštini danas biti održan sastanak sa svim firmama koje vrše lokalni prevoz na teritoriji Nikšića, te da očekuje da će problem biti riješen.

Foto i video Željko Šapurić

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 11:40