Prijem đaka kod gradonačelnika / - FOTO: MEDIA_PRO
13/06/2024 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Raičević organizovao prijem za đake OŠ „Anto Đedović“ – državne prvaka iz robotike

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević upriličio je danas prijem đake OŠ „Anto Đedović“ državne prvake iz robotike u Crnoj Gori.

- Talentovani đaci Nikola Markoč, Lazar Đurković, Emilija Jovović, Mila Lalević, Sara Bubanja, Alehander Okulov, Mihail Nikolajev, Vujo Ivanišević, Đorđe Živković i Novak Đukanović pod mentorstvom prof. Vesne Čabarkape ostvarili su izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima, uključujući prvo mjesto na nacionalnom takmičenju Svjetske robotičke olimpijade (WRO) 2022. godine, te titulu državnih prvaka 2023. i 2024. godine - saopšteno je iz Opštine Bar.

Đaci su kako se navodi, osvojili prvo mjesto u finalu drugog ciklusa Montenegro Makers robotičke lige održane u Sportskom centru “Topolica” 29. maja ove godine u kojoj se takmičilo 344 učenika iz 35 osnovnih škola iz Crne Gore.

- Raičević je tokom razgovora sa đacima o ovoj perspektivnoj industriji iskoristio priliku da iskaže zadovoljstvo zbog ostvarenih impresivnih rezultata djece koja predstavljaju, kako je kazao, budućnost našeg grada - navodi se u asaopštenju.

Raičević je naglasio spremnost Opštine Bar da pruži svu neophodnu podršku djeci u susret pripremama za takmičenje u Turskoj koje će se održati krajem novembra ove godine na kojem će naši mladi talenti ispred OŠ “Anto Đedović” predstavljati Bar i Crnu Goru.

- Čabarkapa je iskazala zadovoljstvo i zahvalnost na ukazanom prijemu i podršci koja će biti od velike važnosti za učenike - dodaje se u saopštenju.

Podrškom ovim uspješnim učenicima, Opština Bar pokazuje svoju posvećenost obrazovanju i razvoju mladih talenata, ali i tehnologije koja predstavlja budućnost koju već živimo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

28. septembar 2024 01:30