Akcija spasavanja / - PRINTSCREEN/PRIMORSKI PORTAL
13/08/2023 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Spasili dijete i oca sa Golog brda u Sutomoru, bili ugroženi i kupači na plaži

Težak i rizičan teren. Nema drveća, dijete sam vezao za sebe. Ocu stavili pojas i spustili ih. Obojica su vraćeni na siguranu i bezbjednu lokaciju, nepovrijeđeni, kazao je za Primorski portal Božo Pejović ističući na Golo brdo nije strašno popeti se, već problem spusti se.

Desetogodišnjeg dječaka i njegovog oca  koji su se popleli na Golo Brdo i zbog rizičnog terena nisu mogli da se vrate u Sutomore, evakuisali su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar. Rizici su postojali i za oca i sina, kupaće na plaži zbog odrona a i spasioce, a sreća da je akcija spašavanja okončana bez povrijeđenih.

- Dvije osobe, otac i sin  evakuisani sa nepristupačnog terena Golog Brda u Sutomoru. Vrlo opsana situacija zbog vrste terena sa kojeg se odronjavaja kamenje,   a u podnožju se nalaze kupači, naveo je za Primorski portal komandir Službe zaštite i spašavanja Bar Aco Vulević.

Osim što su ugrozili sebe penjući se na Golo Brdo, bili su  ugroženi  i svi prisutne na plaži zbog odronjavanja kamenja,

Prema saznanjima Primorskog portala vjerovatno iz dječije radoznalosti na Golo Brdo se prvo popeo dječak, a kako nije mogao sići za njim je pošao i otac. Obojica su ostala na brdu čiji je teren erozivan. U subotu oko 18:30 usledio je poziv dežurnoj Služni zaštite i spašavanja Bar čijih četvorica pripadnika su ubrzo bili na terenu.

- Težak i rizičan teren. Nema drveća, dijete sam vezao za sebe. Ocu stavili pojas i spustili ih. Obojica su vraćeni na siguranu i bezbjednu lokaciju,  nepovrijeđeni, kazao je za Primorski portal Božo Pejović ističući na Golo brdo nije strašno popeti se, već problem spusti se.

Otac i sin su u Sutomore na ljetovanje došli iz Srbije.

Iz Službe zaštite i spašavanja Bar apel i domaćem stanovništvu i turistima  da se ne upuštaju u avanture kojim ugrožavaju svoje, tuđe i živote spasilaca.

Akcija je trajala oko sat vremena.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 13:09