/ - ŽELJKO ŠAPURIć
09/05/2023 u 14:42 h
Nevena BulajićNevena Bulajić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) U Nikšiću održana svečanost povodom Dana Evrope

Prije početka programa minutom ćutanja odata je počast stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca

Povodom 9. maja, Dana Evrope, Skupština opštine Nikšić u saradnji sa Muzičkom školom "Dara Čokorilo", nikšićkim srednjim školama i JU "Zahumlje" upriličila je svečanost na nikšićkom Trgu Slobode. Prije početka programa minutom ćutanja odata je počast stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i u okolini Mladenovca.

Program je započet uz himnu EU koju je izveo mješoviti orkestar Muzičke škole pod dirigentskom palicom Vesne Šarac.

Video: Željko Šapurić

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković je ovom prilikom kazao da se ovim datumom između ostalog odaje i dužno poštovanje vizionarstvu francuskog ministra spoljnih poslova Roberta Šumana, čija je deklaracija iz 1950. godine prvi zvanični korak u stavaranju nadnacionalne Evropske institucije.

image
- ŽELJKO ŠAPURIć
image
- ŽELJKO ŠAPURIć

Direktorica Evropske kuće Nataša Beširović istakla je Nikšić do sada realizovao najviše projekata iz evropskih fondova i da je EU ponosna što u Nikšiću kroz projekte finansira inovacije za podršku mladim ljudima, preduzetnicima, zaštitu životne sredine, zapošljavanje, obrazovanje, socijalnu zaštitu osoba sa invaliditetom, žena i drugih socijalno marginalizovanih grupa i što mladim ludima nudi mogućnost za putovanja i razmjenu znanja i iskustava.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:43