Чишћење Маљевик / - фото: Д.С.
03/10/2021 u 08:43 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Волонтери на Маљевику сакупили чак 170 килограма разног отпада

Осам волонтера успјело је да за пет сати сакупи чак 170 килограма отпада

Упркос слабом одзиву одржана је традиционална акција чишћења плаже Маљевик у Сутомору. Осам волонтера успјело је да за пет сати сакупи чак 170 килограма отпада.

Према ријечима  организаторке акције Милица Павловић, одзив је ове године био много слабији него прошле.

image

Чишћење Маљевик

- фото: Д.С.

- Осморо је учествовало у акцији, а успут нам се придружио туриста из Хрватске који је одрадио са нама диван посао и био примјер еколошке свијести и самосвијести свима онима који не брину за сопствену башту. Али, насупрот малом броју одазваних одрадили смо изузетан посао. Међу пронађеним отпадом било и много необичних ствари - каже Павловић, и додаје:

image

Чишћење Маљевик

- фото: Д.С.

-На почетку је изгледало као да нећемо имати посла. Заиста, прилаз је био чист, поље около Маљевика без хиљаду папирних и влажних марамица, али секунде када смо завирили у жбуње около видјели смо да ћемо имати посла можда чак и више него у односу на прошлу годину.

Она каже да су ове акције важне „јер представљају опомену нашем народу”.

image

Чишћење Маљевик

- фото: Д.С.

- Оне указују да не умијемо да бринемо о нашем околишу. Битне су и да покажу да ипак постоје млади људи, али и они старији, који желе да нас простор сија пуним потенцијалом. Ја бих лично била срећна да су ове акције чешће организоване-истиче Павловићева, наглашавајући да се акција чишчења Маљевика одржава већ неколико година.

-  Међутим, то не спречава туристе и наше суграђане да упорно остављају отпад на овом дијелу наше обале, па се из године у годину уочи традиционалне акције затиче исто стање - додаје она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:03