/ фото: ПГ БИРО
05/10/2021 u 16:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић обишао Верушу: Грађани након више деценија добили адекватну инфраструктуру

Идеја нам је да отворимо тај крај и да омогућимо туристичку валоризацију овог скривеног драгуља, истакао је Вуковић

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић, са сарадницима, обишао је завршене радове на три путна правца на Веруши, дио регионалног пута Маташево-Биоче, као и дио трасе аутопута Бар- Бољаре.

Том приликом градоначелник је истакао да је у овом дијелу града, захваљујући ангажовању привредног друштва ”Путеви", у протеклом периоду стање путне инфраструктуре знатно унапријеђено. 

- Приступили смо темељној санацији око 5км локалних путева, на потезу Веруша-Гробље Милачића, на путном правцу према Мокрој. Данас то изгледа неупоредиво боље, не само у односу на прошлу годину, већ више деценија уназад- истакао је Вуковић додајући да га посебно радује када види колико су суграђани задовољни оним што је урађено до сада.

Градоначелник је казао да је начелно договорен наставак радова на путном правцу према Букумирском језеру.

- Идеја нам је да отворимо тај крај и да омогућимо туристичку валоризацију овог скривеног драгуља- истакао је Вуковић.

Директор привредног друштва “Путеви” д.о.о. Раденко Булатовић  истакао је да су екипе тог предузећа у претходном периоду санирале 8км путног правца Веруша-Мокра. 

- Радили смо санацију путног правца Веруша- Мокра, гдје су радови у дужини од преко 3 км, али су нас лоши временски услови прекинули. Ове године смо започели радове на вријеме и санирали смо преко 5км саобраћајнице, а вриједност је око 240.000 еура- казао је Булатовић и додао да је за сљедећу годину планирана санација још 2км чиме ће се завршити санација потеза од Веруше до Мокре. 

Представник мјештана Веруше Горан Милачић је захвалио градоначелнику и Главном граду и истакао да су грађани који овдје живе веома задовољни урађеним, нарочито јер су након 4 деценије добили адекватну путну инфраструктуру. Милачић је изразио наду да ће се овај пут спојити са путем који води ка Букумирском језеру, чиме ће додатно бити унапријеђен квалитет живота у овом дијелу Подгорице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:13