/ - фото: ПГ БИРО
28/11/2021 u 17:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић са Велиајем: Наставак добре сарадње Подгорице и Тиране

Током разговора, саговорници су размијенили мишљења по питању изазова са којима се суочавају обје градске управе

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић одржао је састанак са градоначелником Тиране Ерионом Велиајем. Велиај борави у Црној Гори поводом учешћа на Балкан Интегратион Форум-у који се одржава под називом “Проширење ЕУ на Западни Балкан – како пронаћи пут из застоја”. Ово је уједно била и његова прва званична посјета Главном граду. 

Током разговора, саговорници су размијенили мишљења по питању изазова са којима се суочавају обје градске управе, а који су посљедица пандемије коронавируса, те начинима на које два главна града превазилазе исте.

- Упркос, укупно гледано, бројним изазовима и веома неповољним околостима у којима функционише читав свијет, Главни град је финансијски стабилан систем и то нам омогућава да у највећој мјери реализујемо оно што смо планирали- казао Вуковић.

Велиај се изузетно афирмативно изразио о раду и активностима подгоричке градске управе и позитивно оцијенио укупни развој Подгорице. С друге стране, представио је неке од најзначајнијих пројеката које је у претходном периоду реализовала Тирана.

Говорећи о доброј сарадњи два главна града, те изузетно корисној размјени мишљења и искустава, градоначелник Тиране је најавио да ће Подгорици упутити иницијативу која се односи на повезивање младих, “Тirana European Youth Capital 2022”.

Вуковић је исказао интересовање, и истакао да млади, као најпрогресивнији дио друштва, могу у значајној мјери допринијети бржем препознавању заједничких изазова и њиховом лакшем превазилажењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:58