Радници Водовода на терену / -Б.Је
01/03/2022 u 06:58 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Захваљујући реконструкцији водоводне мреже, у Пљевљима губици воде испод 70 одсто

План је да се водоводна мрежа, односно цијеви, замијене у једном броју улица. Практично радови се очекују у осам до десет улица, казао је директор Водовода

Реконструкцијом водоводне мреже у више градских улица губитак воде је смањен испод 70 одсто, каже за "Дан" Видан Вуковић, директор пљеваљског Водовода, уз појашњење да су неопходна знатна улагања у водоводну мрежу, како би се губици и даље смањивали. Вуковић посебно истиче намјеру локалне власти да у овој години финансира реконструкцију водоводне мреже и у улицама које се не налазе у ужем центру града, а гдје има доста проблема. Посебан акценат ставља на Подгоричку улицу и улицу Велимира Јакића, гдје су овакве интервенције неопходне.

– План је да се водоводна мрежа, односно цијеви, замијене у једном броју улица. Практично радови се очекују у осам до десет улица. Видјећемо колико ћемо бити успјешни у тим радовима - казао је Вуковић.

Напомиње да замјена дотрајалих цјеви, поред смањења губитка воде, знатно смањује трошкове одржавања. Знатно је мање интервенција на поправци кварова, као и уништавања коловозних и тротоарских површина. Вуковић је нагласио да радници пљеваљског Водовода доста раде на пружању и других видова помоћи око снабдијевања.

– Посебно је било тешко током јануара и првих десет дана фебруара, када су температуре биле изузетно ниске и када је довод воде на многим мјестима заледио – истиче Вуковић и појашњава да су послови водоснабдијевања у Пљевљима јако сложени и да је неопходан стални рад.

Прије десет година важила је процјена, у пљеваљској локалној управи, да су водоводне цијеви у просјеку старе 30 година и да су због тога чести кварови али и да је велики губитак воде. Радовима у ужем центру града, као и постављањем водоводне мреже у појединим насељима, ситуација се промјенила набоље.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:43