/ - POKRET ZAJEDNO GRADIMO KOLAšIN
07/02/2024 u 13:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zajedno gradimo Kolašin: Direktoru preduzeća Komunalno DOO nezakonito povećana zarada

Ostaje nepoznanica čime se rukovodio Upravni odbor prilikom donošenja ovakve Odluke o zaradi izvršnog direktora, s obzirom da niti Granski kolektivni ugovor niti dosadašnji rad izvršnog direktora ne preporučuju za ovoliko uvećanje, navodi se u saopštenju Pokreta Zajedno gradimo Kolašin

Upravni odbor lokalnog javnog preduzeća Komunalno DOO nezakonito je povećao zaradu izvršnom direktoru tog preduzeća Dušanu Simoviću, tvrde iz Pokreta Zajedno gradimo Kolašin.

- Koeficijent izvršnom direktoru Komunalnog DOO iznosi nevjerovatnih 19,3 odnosno 1.404,00 eura što je u rangu primanja sudija, ljekara i državnih sekretara u ministarstvima na državnom nivou. Koliki je disparitet u primanjima na lokalnom nivou najbolje govori činjenica da je koeficijent predsjedniku opštine, koji shodno zakonu pokriva najodgovorniju funkciju u lokalnoj upravi, 15,56, odnosno da predsjednik prima zaradu za 20 odsto manju od direktora komunalnog preduzeća. Nasuprot njemu, zarada izvršnog direktora Vodovoda i kanalizacije Miloša Pekovića iznosi 1.050,00 eura a direktora Centra za kulturu Branislava Jeknića 1.156,00 eura uvećanog za minuli radni staž, ističu u saopštenju.

Kako dodaju, ostaje nepoznanica čime se rukovodio Upravni odbor prilikom donošenja ovakve Odluke o zaradi izvršnog direktora, s obzirom da niti Granski kolektivni ugovor niti dosadašnji rad izvršnog direktora ne preporučuju za ovoliko uvećanje.

- Svjedoci smo da čistoća grada ne odgovara standardima zimskog turističkog centra i da smeće, prljave ulice, zapušteni kontejneri i psi lutalice su svakodnevan prizor na ulicama Kolašina. Stoga je odbornički klub Pokreta zajedno gradimo Kolašin podnio zahtjev Inspekciji rada - Glavnom inspektoru rada – Srđanu Simoviću, poznatom po efikasnosti u radu kada je Kolašin u pitanju, da shodno zakonu izvrši kontrolu zarade izvršnog direktora Komunalnog preduzeća, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:57