Milivoje Radulović, selo Prage kod NIkšića / - ŽELJKO ŠAPURIć
27/09/2024 u 21:50 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zbog kilometra puta do kuće, slijepi Milivoje Radulović u ponedeljak protestuje ispred Opštine Nikšić

Zbog lošeg puta u dužini od jednog kilometra mještanin sela Prage kod Nikšića, Milivoje Radulović (70) u ponedeljak je najavio protest ispred zgrade Skupštine opštine Nikšić, na kom će, kako kaže, zahtijevati prijem kod prvog čovjeka nikšićke opštine Marka Kovačevića.

Nikšićaninu uskraćena osnovna životna prava: Ostao bez pratioca zbog lošeg puta

- Osjećam se diskriminisanim, poniženim i građaninom drugog reda, jer ne mogu da obavim i ostvarim osnovna građanska prava. Težak sam invalid, spletom nesrećnih okolnosti prije tri godine imao sam povredu oka i od tada sam potpuno slijep, ne razlikujem je li dan ili je noć. Meni put koji vodi od magistrale Nikšić – Šavnik do moje kuće u zaseoku Jasikovac, koji je u katastrofalmom stanju, znači mnogo. Često moram poći do Nikšića, da primim penziju, platim račune ili pođem kod ljekara. I pored toga što mi je Savez slijepih dodijelio videćeg pratioca, za obavljanje mojih životnih obaveza, koji je dva puta sedmično dolazio kod mene u Pragu, zbog lošeg puta do moje kuće on više ne dolazi. Dok je imao stari automobil on je dolazio po mene, ali taj se automobil pokvarilo. Od kada je moj videći pratilac nabavio novi automobil, on više ne dolazi po mene – kaže za „DAN“ Radulović.

image

Put do kuće Milivoja Radulovića u seli Prage

- ŽELJKO ŠAPURIć

Odlučio je, teška srca, da sa 70 godina protestuje ispred zgrade SO Nikšić, jer, kako kaže, nema drugog izbora.

-Treba samo nasuti pijeskom put do moje kuće u zaseoku Jasikovac u dužini od jednog kilometra i time riješiti moj veliki problem – poručio je Milivoje Radulović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 21:50