Radoš Žugić / - MEDIA BIRO
08/07/2024 u 10:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Žugić: Mijenjamo lice centra Žabljaka, krajem godine početak radova na izgradnji novog trga

Opština Žabljak se u 2024. godini može pohvaliti mnogobrojnim infrastrukturnim projektima koji su realizovani od početka godine ili tek trebaju biti sprovedeni, a koji će u mnogo čemu unaprijediti život i boravak u ovom gradu.

- Za nas u lokalnoj samoupravi 2024. godina je i više nego uspješna. Od početka godine do današnjeg dana realizovana su tri infrastrukturna projekta koja se odnose na adaptaciju i modernizaciju Ulice Svetog Save, izgradnju novog gradskog parka i modernizovane sportske terene na lokalitetu Ravni Žabljak - dobili smo dva sportska terena sa svom pratećom infrastrukturom za tenis, košarku i mali fudbal - istakao je predsjednik Opštine Žabljak, Radoš Žugić.

Vrijedno se radi i na nizu drugih infrastrukturnih projekata kao što su adaptacija i modernizacija glavne gradske saobraćajnice, sanacija glavne gradske deponije, radovi na izmještanju azbestno-cementnog vodovoda u centru grada. Takođe, planirano je da lokalitet Macanska poljana dobije četiri kilometra novog asfalta. 

- Ti projekti su svakako značajni za domaće stanovništvo, ali i turiste koji dolaze. Možemo slobodno reći da mi mijenjamo lice centra grada i užeg gradsko jezgra sa novom saobraćajnicom, sa novim trotoarima koji su popločani behato pločama, modernim gradskim parkom sa dječjim igralištem. Mijenja se onaj sveukupni ambijent koji je godinama unazad bio prisutan i čujem samo riječi hvale kako domaćeg stanovništva, tako i turista,“ naveo je Žugić.

Žabljaku potreban elitni turizam i hoteli sa pet zvjezdica

Kao krunu uspješne godine, Žugić najavljuje početak izgradnje dugoočekivanog gradskog trga.

„Sigurni smo da će kraj godine biti krunisan početkom radova na izgradnji novog gradskog trga, čime ćemo jednu više nego uspješnu godinu privesti kraju i svi zajedno biti ponosni na ono što je učinjeno  i što će tek biti učinjeno u godinama koje su pred nama. Nadamo se da će ovakvi i slični projekti dati jedan novi zamah razvoju Žabljaka koji on odavno zaslužuje da ima - naveo je predsjednik Opštine Žabljak.

Osim razvoja infrastrukture, i ove godine se vrijedno radi i na drugim aspektima poboljšanja kvaliteta života na Žabljaku.

- Veliki značaj dajemo razvoju kulturne scene i kulturne ponude kao sveukupne turističke slike našeg grada, te smo tako svjedočili otvaranju Wild Beauty Art festivala. Naša Turistička organizacija i naš Centar za kulturu rade u punom kapacitetu. Takođe, naš Parking servis koji je odnedavno počeo sa radom uveo je jednu novu dozu komunalnog reda u našem gradu gdje smo konačno uspjeli da riješimo taj haos sa parkiranjem koji je postojao na platou kod rampe prema Crnom jezeru. Svi oni poslovi koji su u nadležnosti i domenu lokalne samouprave stoje nam na dnevnom redu i trudimo se da ih svakodnevno rješavamo na dobrobit našeg stanovništva i turista kojih nije mali broj i koji borave u našem gradu - podvukao je Žugić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 10:43