Радови у Гусарима теку по плану
03/05/2021 u 09:04 h
Д.Ј.Д.Ј.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радови на постројењу за пречишћавање отпадних вода теку по плану

Рачунам да ће радови на овом пројекту бити завршени до краја јула, онако како је то и обећао извођач радова, те да почетком августа можемо очекивати да постројење у потпуности профункционише, нагласио је Аговић
Радови на постројењу биљног пречишћивача за отпадне воде у Гусарама одвијају се планираном динамиком, након што је обишао градилиште саопштио је предсједник Општине Петњица Самир Аговоћ.
– Конзорцијум Лимос је досад завршио преко 70 одсто предвиђених радова на овом објекту. Сада предстоји уређивање пет када, а онда долази до сађења одређених биљних врста које ће бити потребне да овај објекат функционише на прави начин. Радује то што ће ово постројење допринијети заштити животне средине, а посебно самом центру Петњице одакле ће све отпадне воде бити третиране на одговарајући начин – навео је Аговић.
Он је подсјетио да су средства за реализацију овог пројекта обезбијеђена од стране општине Петњица, Центра за међународну сарадњу и развој из Словеније као и Министарства одрживог развоја и туризма. Казао је да вриједност ове инвестиције износи око 450 хииљада еура.
– Рачунам да ће радови на овом пројекту бити завршени до краја јула, онако како је то и обећао извођач радова, те да почетком августа можемо очекивати да постројење у потпуности профункционише – нагласио је Аговић додајући да локалну управу очекује обавеза и око проналаска локације за изградњу санитарне депоније.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:31