/ FOTO YOUTUBE NOVO JUTRO
07/10/2022 u 09:37 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brnabić: Hrvatska koristi energetiku u političke svrhe

Brnabić je navela da su hrvatski mediji nastavili da optužuju Srbiju da optužuje Hrvatsku za odluku u vezi naftovoda Janaf

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za televiziju Prva da je Hrvatska nesiguran partner koji koristi energetiku u političke svrhe.

"(Hrvatski premijer Andrej Plenković) On je juče ispatetisao da je obilježio kao ustaša. On je lično zabranio predsjedniku Vučiću posjetu Jasenovcu. Kao premijer Hrvatrske je istolerisao lažno svjedočenje protiv Aleksandra Vučića da je mučio zatvorenike u Petrinji. Vučić nije ni bio u Petrinji. Kada se ispostavilo da nikada da nije bio tamo, nikom ništa", navela je Brnabić, prenosi B92.

Brnabić se osvrnula i na reakciju Plenkovića na postupak zbog ratnog zločina 1995. godine, kada je hrvatska avijacija raketirala srpsku izbjegličku kolonu na Petrovačkoj cesti, gdje su među žrtvama bila i djeca, prenosi Kosovo onlajn.

"On je rekao da će zaštititi ubice djece, samo zato što su to srpska djeca i on sada patetiše. Vidjeli ste u kakvoj histeriji su hrvatski mediji napali Vučića, a on im je mirno odgovorio na sva pitanja... Mogu svi u Jasenovac, samo ne može Vučić", objasnila je Brnabić.

Brnabić je navela da su hrvatski mediji nastavili da optužuju Srbiju da optužuje Hrvatsku za odluku u vezi naftovoda Janaf, a da im je Vučić  odgovorio da su se oni sami pohvalili da su uticali na tu situaciju. 

Ona je takođe ponovila da su pojedini mediji instruisali da je predsjednik Srbije okrivio Hrvatsku za tu odluku, i dodala da se Vučić nije ni izjasnio na tu temu.

Govoreći o formiranju Vlade, ona je navela da je taj proces u ustavnim okvirima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:23