Ilustracija / - РТС
07/12/2022 u 14:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Euleks prati situaciju, Kurti pojačava prisustvo policije

Iz Euleksa su za portal Kossev.info potvrdili da su na zahtjev kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice juče pružile podršku u obezbjeđivanju prostora oko zgrade Opštinske izborne komisije (OIK) u Sjevernoj Mitrovici

Misija vladavine prava EU na Kosovu Euleks (EULEX) je saopštila da njihove policijske patrole i danas "prate bezbjednosnu situaciju" na sjeveru Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom.

Iz Euleksa su za portal Kossev.info potvrdili da su na zahtjev kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice juče pružile podršku u obezbjeđivanju prostora oko zgrade Opštinske izborne komisije (OIK) u Sjevernoj Mitrovici.

Kako je javio taj portal, incident u Zubinom Potoku se "završio mirno, uz intervenciju i policije", a u Sjevernoj Mitrovici su na prostorije OIK-a bačene "dvije eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala", dok je drugu u kontrolisanoj eksploziji uklonio KFOR kasno sinoć.

Najmanje dva incidenta dogodila su se juče kada su novi članovi opštinskih izbornih komisija pokušali da uđu u zgrade opština Zubin Potok i Sjeverna Mitrovica, da bi organizovali vanredne lokalne izbore 18. decemba, na kojima Srpska lista, najuticajnija stranka Srba na Kosovu, ne učestvuje.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da su "zločinačke bande pojačale napade na sjeveru Kosova", i najavio da će se pojačati prisustvo kosovske policije u opštinama na sjeveru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 04:44