Zatvor, rešetke, zatvorske rešetke / - SHUTTERSTOCK
07/07/2022 u 19:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Italija ga traži zbog šverca kokaina: Državljanin Srbije skokom preko ograde pobegao iz zatvora u Zagrebu

Kako piše list, bjegunac od pravde je 33-godišnji državljanin Srbije Radivoje Saša V, koji je pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji

Biti pod budnim okom pravosudne policije nije se svidjelo jednom zatvoreniku koji je danas, usred dana, odlučio da pobjedne iz ekstradicijskog istražnog zatvora u Zagrebu.

Kako prenosi Jutarnji list, muškarac je brzinom munje pretrčao pedesetak metara do bijele ograde koja dijeli Trg pravde od novog zdanja koje se još uvijek gradi. I dok je on lako preskočio ogradu i zameo svaki trag, pravosudni policajac je dotrčao do ograde i popeo se na nju.

Gledao je lijevo i desno ne bi li u žbunju uočio odbjeglog mladića, ali uzalud.

Kako piše list, bjegunac od pravde je 33-godišnji državljanin Srbije Radivoje Saša V, koji je pod ingerencijom pravosuđa dok čeka izručenje Italiji.

Uhapšen je 7. juna ove godine na osnovu Evropskog naloga i traži ga sud u Trstu, a riječ je o čovjeku koji je povezan s kolumbijskim Zalivskim klanom tzv. Clan del Golfom. Njemu i prijatelju Milanu M. (37) zagrebački sud je odredio ekstradicijski pritvor i od tada se nalaze iza zatvorskih rešetaka Remetinca.

Saši V. se na teret tako stavlja da je prije nekog vremena primio pošiljku od 20 kilograma kokaina, da je tu drogu ukrcao u svoj automobil i predao drugim članovima organizacije. Takođe, stavlja mu se na teret da je s drugim članovima organizacije dogovarao isporuku nove pošiljke od 300 kilograma kokaina. Kao jedan od razloga da ne treba biti izručen Italiji naveo je da se protiv njega u Hrvatskoj trenutno vodi postupak zbog silovanja, koji bi onda izručenjem bio prekinut.

Milana M.(37) italijanska policija tereti da je od nekoliko osoba u Italiji primio pet kilograma kokaina koje je prevezao do jednoga kamiona i tamo ih ostavio. Italijani njegovu ulogu navodno temelje na snimcima tajnog praćenja koje je sprovela tamošnja policija.

Radivoje Saša V. i Milan M. su na ispitivanju negirali optužbe.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:21