Рама / Фото: SPUTNIK/Алексей Витвицкий /
20/06/2022 u 19:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Еди Рама: Ја сам Вучићев брат

Што се тиче мог просрпства, ја сам више од тога, казао је албански премијер

Пошто се дигла велика медијска помпа око изјаве премијера Албаније Едија Раме да разумије став Србије када је ријеч о увођењу санкција Русији, Рама је одлучио да се огласи, наводећи да је "брат предсједника Србије Александра Вучића".

Рамa на страни Србије: Разумите их, санкције за Русију су им самоубиство

- Ја сам Вучићев брат, али мој став је да нам радикализована Србија није потребна, посебно у данашњем контексту. А ако видите количину смијеха и самоироније кад смо Аљбин Курти и ја заједно рећи ћете-"Не, он није Вучићев већ Аљбинов брат". Дозволите да будем брат и једнима и другима- казао је Рама.

Рамино реаговање долази након изјаве замјеника премијера Косова Бесника Бисљимија који га је означио као „просрпског политичара",

- Што се тиче мог просрпства, ја сам више од тога- каже Рама. 

Поручио је и да све странке на Косову и Метохији треба да појачају напоре да се овај дио Европе интегрише, будући да је најзаосталији.

- Коначно решење је признање Косова од стране Србије и правичан мир који припада косовским Албанцима- закључио је он. 

Подсјетимо, премијер Албаније је прије неки дан казао да Европа мора схватити да је Србија у много другачијем положају везано за стање у Украјини због своје историје и посебних веза са Русијом.

Он је навео да вјерује да би Србија временом требало да уведе санкције, али је упозорио да не треба притискати Београд, који у великој мери зависи од Москве у снабдијевању енергентима, да прерано уради превише.

- То је самоубилачко за њихову економију. Превише притиска Запада на Србију могло би да буде штетно по стабилност региона Западног Балкана- упозорио је Рама.

Како је додао, понекада „морамо да трпимо друге и разумијемо шта се дешава“.

- Мислим да је Србија на добром путу. Наравно, не брзином коју бисмо можда жељели. Али вјерујте ми, други сценарији су заиста веома лоши за све, а посебно за овај регион- закључио је Рама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:12