/ FOTO YOUTUBE SKRINšOT AL JAZEERA BALKANS
09/03/2023 u 20:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kurti: Očekujemo dogovor o primjeni evropskog predloga i njegovo potpisivanje

On je istakao da je sastanak bio plodonosan i da mu je Kurti dao više informacija o svom stavu u ovom procesu

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je na današnjem sastanku sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom bilo riječi o pripremama za narednu rundu dijaloga u Ohridu, prenosi Reporteri. 

„Na sastanku se razgovaralo o pripremi susreta na visokom nivou koji je zakazan za 18. mart u Ohridu. Kurti je istakao svoju i spremnost Vlade da bude konstruktivna, odgovorna i posvećena principima liberalne demokratije i vrijednostima Evropske unije“, navodi se u saopštenju iz Kurtijevog kabineta.

Dodaje se da je Kurti izrazio optimizam da će na sastanku u Ohridu biti postignut dogovor o implementacionom aneksu i da će sporazum postignut u Briselu biti potpisan, prenosi Kosovo online.

„U tom duhu, on je takođe izrazio očekivanje da će Evropska unija svojim zvaničnim potpisom na sledećem sastanku doprineti uspješnom zaključivanju procesa Sporazuma o normalizaciji", dodaje se u saopštenju.

Lajčak je ranije izjavio da je glavna svrha ove posjete bila da EU sazna kako Kosovo vidi proces implementacije evropskog predloga.

On je istakao da je sastanak bio plodonosan i da mu je Kurti dao više informacija o svom stavu u ovom procesu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:47