/ - EDI RAMA ZA FB
07/11/2023 u 08:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Čvrsto uz Izrael protiv Hamasa, ali brine stradanje civila

On je naveo da Albanija podržava poziv predsjednika SAD Džoa Bajdena na humanitarnu pauzu u neprijateljstvima

Premijer Albanije Edi Rama poručio je da su u toj zemlji, iako čvrsto stoje uz Izrael protiv Hamasa, takođe veoma zabrinuti zbog stradanja civila i razaranja u Pojasu Gazi, te da je od ključnog značaja da se okonča ovaj sukob prije nego što dalje eskalira i izmakne kontroli.

On je na društvenoj mreži “X” napisao da Albanija podržava poziv predsjednika SAD Džoa Bajdena na humanitarnu pauzu u neprijateljstvima, prenosi Kosovoonline.

U zamjenu za trenutni prekid vatre, Arapska liga i Turska treba da obezbjede bezuslovno i bezbjedno oslobađanje svih talaca koje drži Hamas, smatra Rama.

- Nakon užasnih zločina počinjenih 7. oktobra, za Hamas ne može biti političke budućnosti. Pod mandatom UN-a, međunarodne snage predvođene Arapskom ligom mogu privremeno da preuzmu kontrolu nad Gazom, olakšavajući tranziciju upravljačkih odgovornosti sa Hamasa na Palestinske vlasti- napisao je Rama i dodao da će se uskoro pridružiti drugim svjetskim liderima na Pariskom mirovnom forumu, gdje će se razgovarati o načinima za obnavljanje mira na Bliskom istoku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:48