/ - EDI RAMA - YOUTUBE
15/11/2023 u 09:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Rama: Kosovo i Srbija moraju da se dogovore, drugog načina nema

Albanski premijer je govoreći na medijskom forumu za Jugoistočnu Evropu, rekao da nema drugog puta, s obzirom da im je mjesto u evroatlantskoj zajednic

Premijer Albanije Edi Rama istakao je da su Kosovo i Srbija dugo izbjegavale neizbježno, što je, prema njegovim riječima, postizanje dogovora, prenosi B92.

Albanski premijer je govoreći na medijskom forumu za Jugoistočnu Evropu, rekao da nema drugog puta, s obzirom da im je mjesto u evroatlantskoj zajednici

- Mislim da su dugo izbjegavali neizbježno. Neminovno je da moraju da se dogovore, drugog načina nema. Pošto je mjesto i jednima i drugima u evroatlantskoj zajednici. Možda jednima ranije, a drugima nešto kasnije, ali tamo im je mjesto. Ne mogu da mjenjaju geografiju, oni su usred Evrope, pa im je država tamo. Neizbježno je da se dođe do dogovora - kazao je Rama, prenosi TV Kljan.

Kako kaže, otvoreno je bio kritičan jer je oduvjek vjerovao da je mir mnogostruko korisniji za sve od bilo kakvog pokušaja da se taj mir odloži i da se spoljna politika transformiše u oruđe unutrašnje politike.

- Sada je situacija, kako ja vidim, malo drugačija, jer postoji značajan napredak u principijelnom dogovoru da se ide dalje po pitanju pridruživanja. Nadam se da će se tako nastaviti i onda će se preduzeti drugi koraci jer ovde nema pobednika. Cijena nije tako mala i može biti još dramatičnija ako se neminovno poriče, negira i odlaže. Uvjek sam verovao da je to jedino rešenje -  kazao je.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:11