Edi Rama / arhiva
19/09/2024 u 22:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rama: Spremni smo da učinimo sve da se članstvo u EU ubrza

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas u Briselu da je spreman da učini sve sve kako bi se ubrzalo članstvo te zemlje u Evropskoj uniji.

Rama: Albaniju posjetilo 8,5 miliona turista, sve više iz Meksika i Brazila

Rama se u Briselu sastao sa predsjednikom Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Oliverom Ropkeom.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare iz Brisela najavio da će vrlo brzo biti osnovan Zajednički konsultativni komitet za put Albanije ka članstvu u EU, pišu Reporteri.

- Imali smo veoma dobru diskusiju i drago mi je da slično razmišljamo o nizu pitanja. Veoma je ohrabrujuće i zaista nam donosi mnogo nove energije činjenica da imamo priliku da finaliziramo proceduru za formiranje Zajedničkog konsultativnog odbora. Ovo je dokaz našeg čvrstog uvjerenja da je proces evropskih integracija stvar koja pripada svim građanima, uključujući i učešće civilnog društva. Posebno sam zahvalan na podršci koju su nam pružili predsjednik Ropke i njegov tim jer nam to daje priliku da pokažemo našim građanima, ne kroz stvari koje govorimo, već kroz instituciju ovdje u EU, koliko je važno razumjeti da je put ka EU put koji je potreban cijelom društvu- rekao je Rama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 22:32