/ - N1/RANKO STOJANAC
26/02/2023 u 22:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zbog snijega zatvoren saobraćaj prema Dalmaciji, otvoreni prihvatni centri

Više od 80 putnika došlo je u Kulturno-informativni centar u Gračacu koji je pretvoren u prihvatni centar za one koji ne mogu da nastave putovanja, a u prihvatnom centru u Obrovcu u Zadarskoj županiji njih oko 40

Desetine putnika potražilo je pomoć u prihvatnim centrima pošto je zbog loših vremenskih uslova, vjetra i snijega, za sva vozila zatvoren saobraćaj iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obratno, prenosi N1.

Hrvatski autoklub saopštio je da su brojna vozila isključenja iz saobraćaja na odmorištima i parkiralištima i savjetuje da se ne kreće na put. Oni su u saopštenju istakli da do daljeg nema slobodnog putnog pravca ni za jednu grupu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Više od 80 putnika došlo je u Kulturno-informativni centar u Gračacu koji je pretvoren u prihvatni centar za one koji ne mogu da nastave putovanja, a u prihvatnom centru u Obrovcu u Zadarskoj županiji njih oko 40.

Kontakt osoba za prihvatni centar u Obrovcu, Dražen Breulj, rekao da je pomoć u tom centru zasad potražilo između 30 i 40 osoba, uglavnom porodica, prenijela je agencija Hina.

On je rekao da je većina hrvatskih državljana, ali da ima i stranaca.

Snijeg i orkanska bura stvaraju probleme u saobraćaju i u Primorju i Gorskom kotaru.

Reporter N1 javio se iz Vrata u Gorskom Kotaru gdje je razgovarao s Valentinom Crljenkom, upravnikom Tehničke jedinice Delnice (HAC) koji je opisao kakvo je trenutno stanje na putevima.

- Imamo orkanske udare bure na ovoj dionici ispod tunela Tuhobić što je uzrokovalo zatvaranje dionice. Osim snijega, najveći problem stvara orkanska bura zbog koje se ne može voziti. Veći problem s burom je na tom spoju Primorja i Gorskog kotara, kazao je.

Navodi da su upravo ti jaki orkanski udari posebno problematični.

- Udari koji put sežu do 150 kilometara na sat i oni upravo mogu iznenaditi u saobraćaju i dovesti do nezgodnih situacija, dodao je Crljenko.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:44