foto crimesite / - FOTO CRIMESITE
17/09/2024 u 08:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Arsenal oružja presretnut tokom velike policijske akcije u Briselu

U višemjesečnoj istrazi o kriminalnoj organizaciji umiješanoj u trgovinu oružjem, Federalna pravosudna policija (FGP) Brisela uhapsila je šest osumnjičenih i zaplijenila više od 110 komada poluautomatskog vatrenog oružja i veliku količinu municije.

Istraga pokazuje da je kriminalna organizacija nebrojeno vatreno oružje uglavnom prodavala u Briselu i okolini. Oduzeto oružje nije imalo oznaku kontrole i kvaliteta, kao ni identifikacioni broj.

Ovo je praksa koja je, prema tvrdnjama javnog tužilaštva Brisela, posebno popularna među kriminalcima jer je oružju tako teško ući u trag, piše Crimesite.

- Organizacija može imati ogranke u inostranstvu. Takođe se čini da ova organizacija može imati bliske veze sa drugim kriminalnim grupama u inostranstvu. Prekogranične veze bi joj omogućile da velike količine ovog vatrenog oružja budu prebačene u Belgiju- poručuju iz javnog tužilaštva.

Britanija suspenduje 30 od 350 dozvola za izvoz oružja Izraelu

Organizacija je konačno rasformirana 7. septembra tokom velike policijske akcije. Tokom uviđaja oduzeto je ukupno više od 110 komada poluautomatskog vatrenog oružja i veća količina municije. Uhapšeno je i šest osumnjičenih.

- Sudska istraga je u rukama istražnog sudije i još uvijek traje. U interesu ovoga, briselsko javno tužilaštvo neće davati nikakve dalje komentare- poručuju iz javnog tužilaštva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 08:42