Silvio Berluskoni / - SHUTTERSTOCK
12/02/2023 u 23:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Berluskoni o Zelenskom: Negativno ocjenjujem ponašanje tog gospodina

Ja da razgovaram sa Zelenskim? Da sam predsjednik italijanske vlade, nikada ne bih otišao tamo, rekao je on

Bivši italijanski premijer, Silvio Berluskoni, čija je stranka dio vladine koalicije premijerke Đorđe Meloni, žestoko je danas kritikovao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, što je odmah izazvalo reakciju premijerke.

Upitan o sastanku Đorđe Meloni i Zelenskog u četvrtak u Briselu, Berluskoni je odgovorio da ne bi nikad razgovarao sa predsjednikom Ukrajine.

- Ja da razgovaram sa Zelenskim? Da sam predsjednik italijanske vlade, nikada ne bih otišao tamo, rekao je Berluskoni.

Prema njegovim riječima, Zelenski nije trebalo da napadne područja na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista jer se onda ništa ne bi dogodilo.

- Bilo je dovoljno da Zelenski prestane da napada dvije autonomne republike Donbasa i sve se to ne bi desilo. Stoga veoma, veoma negativno ocjenjujem ponašanje tog gospodina, rekao je Berluskoni, koji je danas glasao na regionalnim izborima u Lombardiji.

Berluskoniju (86), bliskom prijatelju ruskog predsjednika Vladimira Putina dok je bio na vlasti, nije prvi put da daje kontroverzne izjave o ratu u Ukrajini, iako se nije toliko oglašavao od parlamentarnih izbora održanih u septembru u Italiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:16