Ухапшене 54 особе / - ЕПА
13/02/2022 u 09:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Биланс протеста у Француској: Ухапшене 54 особе, изречене 334 казне

Париске власти су забраниле протест, али је у поподневним сатима дио конвоја ушао на Јелисејска поља. Полиција је неколико пута употријебила сузавац и до синоћ очистила подручје

Више од 32.000 људи широм Француске учествовало је јуче и ноћас на протесту „Конвоја слободе“ против пандемијских ограничења , а око 7.600 се окупило у Паризу, јавио је БФМТВ, позивајући се на Министарство унутрашњих послова.

Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманин објавио је на Твитеру да су током дана ухапшене 54 особе и да је изречено 337 новчаних казни.

(ВИДЕО) Протести у Француској: Конвоји из цијеле земље стижу у Париз

Париске власти су забраниле протест, али је у поподневним сатима дио конвоја ушао на Јелисејска поља. Полиција је неколико пута употријебила сузавац и до синоћ очистила подручје. Међутим, неки демонстранти су се вратили на авенију.

Према извјештајима медија, појачани полицијски одреди били су стационирани на Јелисејским пољима до раних јутарњих сати, повремено прибјегавајући употреби сузавца.

Француски возачи, инспирисани протестима у Канади, кренули ​​су у сриједу са југа Француске, а придружили су им се и возачи из других региона у четвртак и петак, прије него што су дошли у Париз да одрже митинг против ограничења.

Више од 7.000 полицајаца и жандарма мобилисано је у Паризу да спријече блокаду путева. Полиција је саопштила да је 500 возила заустављено у близини Париза и још 300 возила унутар града.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:45