Фото: АФП / - Фото: АФП
29/01/2022 u 17:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бјелорусија забранила увоз робе из Србије

Мјере ће бити на снази шест мјесеци, а тичу се производа као што су месо, млијечни производи, воће, поврће и кухињска со

Савјет министарства Бјелорусије одлучио је да Србију и Лихтенштајн дода на листу земаља против којих је од 1. јануара на снази ембарго за прехрамбене производе. У ту сврху је припремљена уредба број 51 од 27. јануара 2022. године.

У документу се наводи да је Савјет министарства одлучио да се ставу 1. закона о увођењу контрасанкција послије Швајцарске додају и Кнежевина Лихтенштајн и Република Србија.

Тако је сада у Бјелорусију забрањен увоз неких производа који се производе у Србији, преноси Телеграф.бy.

Република Србија се придружила санкцијама Европске уније против власти у Бјелорусији. Београд је, на примјер, подржао декларацију Европске уније којом се Минск осуђује за "присилно слетање авиона Рајанера и хапшење опозиционог лидера Романа Проташевича".

Подсјећамо, власти у Бјелорусији су 7. децембра саопштиле да ће бити забрањен увоз из ЕУ, САД, Канаде, Велике Британије, Норвешке, Албаније, Исланда, Сјеверне Македоније и Црне Горе, пише Радио Слободна Европа.

Мјере ће бити на снази шест мјесеци, а тичу се производа као што су месо, млијечни производи, воће, поврће и кухињска со. Храна за бебе и прехрамбени суплементи ће и даље моћи несметано да стижу у Бјелорусију.

Бјелоруска влада наводи да су нове забране могуће, у случају да дође до нових западних санкција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:09