Propalenstinske demonstracije u Londonu / - PA MEDIA - EPA, BBC - SCREENSHOT
04/11/2023 u 18:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demonstracije u Londonu, Parizu i Berlinu: Traže primirje u Gazi

Demonstranti su držali transparente "Sloboda Palestini" i uzvikivali "primirje odmah" i "u našim hiljadama i milionima, svi smo mi Palestinci"

Hiljade propalestinskih demonstranata izašlo je na ulice Londona, Berlina i Pariza da bi pozvali na prekid vatre u Gazi nedelju dana nakon što je izraelska vojska intenzivirala napade na Hamas.

U Londonu na snimcima televizija vide se velike mase ljudi koji sjede i blokiraju trgove Oksford i Pikadili, prije nego što su krenuli u šetnju i okupili se na Trafalgar skveru.

Demonstranti su držali transparente "Sloboda Palestini" i uzvikivali "primirje odmah" i "u našim hiljadama i milionima, svi smo mi Palestinci".

Londonska Metropoliten policija saopštila je da su tri osobe uhapšene. U objavi na platformi H (Twitter), policija je navela da je jedna osoba uhapšena zbog isticanja transparenta koji bi mogao da podstakne mržnju, suprotno zakonima o terorizmu.

Hiljade demonstranata marširalo je u centru Pariza i pozvalo na prekid vatre uz natpise "Zaustavite ciklus nasilja" i "Ne činiti ništa, reći ništa znači biti saučesnik".

U Berlinu su demonstranti mahali palestinskim zastavama, tražeći prekid vatre u Gazi. Jedna žena je marširala sa podignutom rukom prekrivenom lažnom krvlju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 01:24