Ilustracija
08/01/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Deutsche Bahn ove godine planira da zaposli 25 hiljada ljudi

Nedostatak osoblja posebno je pogodio regionalni željeznički putnički saobraćaj

Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn planira ove godine zaposliti oko 25 hiljada novih radnika, objavili su iz te kompanije.

Prošle godine je firma zapošljavala 28 hiljada ljudi, međutim zbog bolovanja i odlaska u penziju i dalje se suočavaju s nedostatkom osoblja, prenosi SEEbiz, javlja Mina.

Nedostatak osoblja posebno je pogodio regionalni željeznički putnički saobraćaj. Posljednjih mjeseci sve je više kašnjenja i otkazivanja usluga Deutsche Bahna i privatnih prevoznika koji koriste njemački željeznički sistem.

- Potrebne su nam desetine hiljada novih zaposlenih kako bismo se mogli nositi s izazovima u firmi Deutsche Bahn, upozorio je rukovodilac ljudskih resursa u Deutsche Bahnu Martin Seiler.

On je kazao, međutim, da će zbog velikog nedostatka kvalifikovanih radnika postizanje ciljeva zapošljavanja biti vrlo teško.

Ukupan broj zaposlenih u državnom Deutsche Bahnu porastao je samo pet hiljada prošle godine uprkos zapošljavanju, jer su hiljade radnika napustile firmu zbog penzije ili drugog posla.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:19