robert fico / - FOTO: TVITER
12/06/2024 u 18:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Donijeta odluka: Doživotno obezbjeđenje za Fica

Vlada Slovačke odobrila mjere bezbjednosti vladinih zvaničnika, doživotnu ličnu bezbjednost bivših predsjednika, premijera i predsjednika parlamenta, posle pokušaja atentata na premijera Roberta Fica.

- Po završetku svojih funkcija, policija će osigurati doživotnu ličnu bezbjednost predsednicima Slovačke, kao i predsjednicima parlamenata i šefovima vlada, koji su obavljali svoje funkcije najmanje dva puna mandata - navodi se u relevantnom dokumentu.

Štaviše, nove mjere zabranjuju masovne demonstracije u blizini kancelarije predsjednika, zgrada u kojima se održavaju sjednice vlade i privatnih rezidencija slovačkih političara. U dokumentu se navodi da će, takođe, biti pojačane mjere bezbjednosti lidera opozicionih frakcija u slovačkom parlamentu, piše RIA.

Podsjećamo, Fico (59) napadnut je 15. maja kada je naoružani muškarac u njega ispalio više metaka iz neposredne blizine dok je pozdravljao pristalice nakon sastanka kabineta u gradu Handlova.

Naoružani napadač je optužen za pokušaj ubistva s predumišljajem. Slovački političari opisali su napad kao "politički motivisan" pokušaj ubistva.

Fico se protivi isporuci oružja Ukrajini, a takođe je rekao da će blokirati članstvo Ukrajine u NATO, jer bi to značilo početak trećeg svjetskog rata. Fico se, takođe, izjasnio protiv slanja vojnog osoblja u Ukrajinu. 

Fico u bolnici glasao na evroizborima, optužio Zapad za napetost s Moskvom

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 11:22