Redžep Tajip Erdogan / - EPA
16/12/2023 u 23:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Erdogan: Blizu su dani kada ćemo zaustaviti izraelske zločine u Palestini

On je poručio da djecu treba zaštiti od negativnog uticaja komunikacionih kanala koji se brzo šire uz tehnologiju

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je kazao kako se bliže dani kada će napadi Izraela u Gazi i Zapadnoj obali prestati.

- Uz Alahovu pomoć, blizu su dani kada ćemo zaustaviti masakre u Gazi i agresivne akcije u Jerusalemu koje provodi opresivna izraelska vlada - rekao je Erdogan.

Govoreći na ceremoniji dodjele Nagrade za širenje znanja 2023. u Istanbulu, Erdogan je istakao ključne aspekte napretka Turske, naglašavajući snagu nacije na raznim poljima.

Primijetio je porast samopouzdanja među turskim saveznicima kako je zemlja jačala politički, ekonomski i vojno, kako u turskom tako i u islamskom svijetu. Dotaknuo se nedavnih dešavanja u Karabahu, ističući doprinos Turske.

Erdogan takođe je u svom govoru izrazio ozbiljnu zabrinutost u vezi s moralnim implikacijama široke upotrebe stranih platformi društvenih mreža.

Govoreći o potrebi zaštite djece od negativnog uticaja komunikacionih kanala koji se brzo šire uz tehnologiju, istakao je važnost zaštite mlađih generacija od podmuklih i destruktivnih utjecaja.

- Djecu treba odgajati u skladu s našim civilizacijskim vrijednostima, normama i načelima; u protivnom rizikujemo suočavanje s izazovima sličnim onima s kojima se suočavaju zapadna društva, gdje se generacije suočavaju s egzistencijalnim prijetnjama - kazao je Erdogan.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 00:56