/ - PHOTO BY KRISNA AZIE ON UNSPLASH
18/10/2023 u 12:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Evakuisani aerodromi širom Francuske

Aerodromi u Nici, Lionu, Tuluzu i Lilu primili su prijetnje bombom i u toku je evakuacija.

Aerodromi širom Francuske evakuisani su nakon prijetnji bombom, javljaju lokalni mediji.

Aerodromi u Bordou, Lionu, Renu, Lilu, Tuluzu, Pariz Boveu, Nici, Strazburu, Bijaricu, Pou i Nantu evakuisani su u srijedu ujutru nakon što je policija opisala kao prijetnje bombom ili sumnju paketi, prenosi Local France.

Do toga je došlo nakon što je sinagoga u Berlinu napadnuta Molotovljevim koktelom u srijedu ujutru usred porasta antisemitskih incidenata u njemačkoj prestonici nakon eskalacije nasilja na Bliskom istoku, prenosi Avaz.

Letovi na ovim aerodromima su obustavljeni, neki su sada nastavljeni, ali putnici mogu očekivati kašnjenja od nekoliko sati.

Na aerodromu Lil-Leskin, upozorenje je dato nakon prijema anonimnih prijetnji meilom nešto posle 10 sati i zgrada je hitno evakuisana.

Situacija se malo smirila, letovi kasne

DGAC-ova onlajn kontrolna tabla pokazuje značajna kašnjenja. Putnici su se zbunili na društvenim mrežama, a neki očigledno nisu znali ništa o tome zašto ih izvode sa aerodroma.

Većina aerodroma je dozvolila putnicima da se vrate nakon obavljene provere, a bezbjednosne operacije su trajale između jednog i dva sata

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:34