/ EVROPSKA UNIJA
20/02/2024 u 19:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evropska unija produžila sankcije Rusiji još godinu dana

Generalštab Ukrajine je tokom prethodnog dana izvijestio o 70 borbenih sukoba na prvim linijama fronta. Saopšteno je da je operativna situacija na istoku i jugu je "izazovna"

Ukrajinske odbrambene snage odbile su 53 ruska napada na pet sektora, četiri pokušaja ofanzive u dva sektora i još pet juriša na lijevu obalu Dnjepra, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Generalštab Ukrajine je tokom prethodnog dana izvijestio o 70 borbenih sukoba na prvim linijama fronta. Saopšteno je da je operativna situacija na istoku i jugu je "izazovna".

Ruske snage su u potpunosti zauzele fabriku koksa u Avdejevki, prenose ruske agencije pozivajući se na ministra odbrane, prenose agencije.

Kanada šalje Ukrajini više od 800 dronova koji su potrebni da otkrije i identifikuje ciljeve kritične za ukrajinsku borbu, saopštio je kanadski ministar odbrane Bil Bler.

Američki predsjednik Džo Bajden voljan je da se sastane sa predsjednikom republikanskog Predstavničkog doma Majkom Džonsonom, kako bi razgovarali o zakonu o finansiranju ukrajinskog rata protiv Rusije. Mađarska neće staviti veto na uvođenje novih sankcija Rusiji.

Raketne trupe Ukrajine pogodile su jedno rusko komandno mesto, četiri skladišta municije i pet artiljerijskih jedinica, saopštile su odbrambene snage Ukrajine.

Uništena su dva ruska aviona – lovac-bombarder Su-34 i lovac Su-35S, objavio je na Aleksandar Pavljuk, novi načelnik ukrajinskih kopnenih snaga.

EU produžila sankcije Rusiji još godinu dana

Savjet Evropske unije odobrio je produženje sankcija Rusiji u vezi sa sukobima u Ukrajini do 24. februara 2025. godine, objavio je zvanični list EU.

- Odluka (o produženju restriktivnih mjera) važiće do 24. februara 2025. godine - navodi časopis i dodaje da stupa na snagu sljedećeg dana nakon objavljivanja.

SAD objavljuju veliki paket sankcija protiv Rusije zbog smrti Navaljnog

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 21:01