Mark Rute / - FOTO: FEJSBUK
08/07/2023 u 10:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Holandski premijer podnosi ostavku zbog imigracione politike

Neki opozicioni poslanici izrazili su zadovoljstvo i pozvali na što skorije izbore za donji dom parlamenta sa 150 mjesta

Holandski premijer Mark Rute najavio je u petak ostavku vlade nakon što se četvorostranačka koalicija raspala zbog neslaganja oko imigracione politike.

On je, na konferenciji za novinare nakon sastanka koalicionih stranaka o pooštravanju imigracione politike, rekao da su nesuglasice nepomirljive, prenosi Anadolija.

Rute je kazao da će zvaničnici prvo pokrenuti proces izbora i da će njegova vlada ostati na funkciji kao privremena administracija do izbora.

Neki opozicioni poslanici izrazili su zadovoljstvo i pozvali na što skorije izbore za donji dom parlamenta sa 150 mjesta.

Holandski premijer sa najdužim stažom objavio je tu odluku nekoliko sati nakon izvještaja o raspadu vladajuće koalicije, koja nije uspjela da postigne dogovor o tome kako postupati sa tražiocima azila koji ulaze u zemlju.

NL Times, pozivajući se na izvor "blizak pregovorima", izvijestio je ranije da nakon višednevnih razgovora između ključnih članova kabineta predvođenih Ruteom, dogovor nije postignut i da je vladajuća koalicija propala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:09