aek atina navijači / - PRINTSCREEN
08/12/2023 u 12:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatski mediji: Grčke vlasti puštaju na slobodu uz kauciju dio navijača Dinama

Ukupno je 95 hrvatskih navijača podnijelo zahteve za puštanje iz zatvora

Grčke vlasti donijele su odluku o puštanju na slobodu uz kauciju 20 navijača zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo koji se od avgusta nalaze u pritvoru u toj zemlji zbog nereda u Atini u kojima je smrtno stradao grčki navijač, objavili su danas hrvatski mediji.

- Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedjeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga, rekao je advokat hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list, prenosi N1.

On je precizirao da slijedi procedura polaganja kaucije. Jutarnji list navodi i da su pripadnicima navijačke grupe Bad Blue Boys (BBB) odobreni zahtjevi za puštanje na slobodu uz kauciju od 1.000 eura i zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica.

Ukupno je 95 hrvatskih navijača podnijelo zahteve za puštanje iz zatvora, navodi zagrebački list. Očekuje se da će grčki sud o ostalim zahtjevima odlučivati tokom dana po redu njihovog podnošenja.

Navijač fudbalskog kluba AEK Mihalis Kacuris ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Njih terete za 11 krivičnih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boys- a, prenijeli su hrvatski mediji. Poslednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:50