Karabinjeri, ilustracija / - FOTO: EPA
04/09/2024 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Italija: Sveštenik i borac protiv mafije napadnut u Rimu

Sveštenik i borac protiv mafije, don Antonio Koluča, napadnut je štapovima, daskama i flašama dok je u Rimu predvodio protestni marš protiv kriminala.

- Sveštenik koji se godinama bori protiv kriminala i trgovine drogom u italijanskoj prestonici bio je izložen "nasilnom mafijaškom napadu - prenosi danas Gardijan.

Koluča (49), koji ima stalnu policijsku zaštitu zbog brojnih prijetnji koje dobija, navodno je napadnut u nedjelju uveče u četvrti Kuartičolo gdje je predvodio protestni marš. 

- Tvoje vrijeme ističe, ubićemo te - viknuo je neko sa prozora u trenutku kada je na ulici došlo do napada na sveštenika.

Koluču su brzo na bezbjedno sklonili pripadnici njegove bezbjednosne pratnje. On je na meti rimske mafije zbog svog direktnog govora, kao i zato što je konfiskovani dom mafijaškog bosa pretvorio u azil za siromašne i narkomane.

- Ja ću se vratiti. Posvećen sam tome da služim gradu - kazao je Koluča nakon što je objavljena vest o napadu, dodajući da će uvijek težiti pravdi za poštene građane u četvrti gdje je napadnut.

Velika akcija u Italiji: Privedene 142 osobe zbog trgovine drogom, među njima carinici i policajci

Savjetnica za bezbjednost regiona Lacio, Luiza Ređimenti, kazala je da je ovo bio žestok mafijaški napad, ali da je sigurna da Koluča neće biti zastrašen time, već će udvostručiti napore da vrati dostojanstvo i nadu mnogim ispravnim građanima koji žive u toj četvrti.

Ovo nije prvi put da je on meta napada, pošto je 2014. izvršena provala u njegovu kuću i auto, a godinu dana kasnije dvojica muškaraca otvorila su vatru na njega, ali su ga promašili i lakše ranili prolaznika.

U avgustu prošle godine, jedan čovjek pokušao je da pregazi Koluču skuterom u siromašnoj rimskoj četvrti Tor Bela Monaka.

Slučaj Koluče nije usamljen pošto su na desetine sveštenika širom Italije žrtve  napada i zastrašivanja mafije, prenosi 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 19:33