/ - FOTO: PRINTSCREEN
03/11/2023 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Japanski milioner izazvao bijes: Slavi rođendan u Palermu, zakupio operu, pozorište, hotele...

Kaoru Nakajima postao je omržen među Italijanima u Palermu

Japanski multimilioner izazvao je bijes mještana Palerma usled činjenice da je zakupio cijelo mjesto na četiri dana, a sve to za potrebe proslave svog rođendan. Kako se navodi, on je pozvao oko 1.400 svojih prijatelja u italijanski gradić.

Kaoru Nakajima postao je omržen među Italijanima u Palermu, nakon što je uspio da iznajmi više lokalnih znamenitosti, uključujući opere, pozorišta, i najpoznatije hotele za svoj 73 rođendan. Među zgradama koje je milijarder iznajmio je Teatro Masimo, najveća italijanska opera, čija su dimenzije, grandioznost i akustičnost među najboljima u Evropi. Žurka je zvanično počela juče, ali gosti i dalje pristižu, navode italijanski mediji, prenosi Blic.

Takođe je iznajmio pozorište Politeama i otišao toliko daleko da je naručio dodatna prilagođena sjedišta kako bi njegovi gosti mogli da plešu i večeraju u 132 godine starom zdanju. Za to je izdvojio navodno "tričavih" 37.000 eura.

Milijarder nije štedio ni kad se radi o smještaju, te će sve svoje prijatelje, njih 1.400, smjestiti u dva hotelu sa pet zvjezdica, Grand hotelu i Vili Igiea, koji se nalaze na obali mora.

Za hranu je doveo posebnog i slavnog kuvara, dok je ugodnu večeru i zabavu prisutnima pospješio nastup Matea Bočelija, sina slavnog tenora, kao i opera Don Đovani pod dirigentskom palicom Rikarda Mutija, za koga se navodi da je prijatelj milijardera.

I dok slavljenik i njegova svita uživaju u čarima Italije, lokalni žitelji imaju samo riječi pune bijesa i ljutnje, kako prema gostima, tako i prema lokalnoj samoupravi koji je Nakajami omogućio da se bahati širom mjesta.

Ništa manje ljutnje i bijesa nije došlo ni od strane predsjednika Sicilije iz redova političke partije "Napred Italija", Renata Šilfanija, koji je javno kritikovao odluku gradonačelnika Palerma Roberta Lagala, prenosi "Dejli mejl".

‘Zašto o svemu tome nisu unaprijed obaviješteni nadležni organi? Zbunjen sam zašto su dva pozorišta angažovana uz velike troškove i mogu samo da se nadam da će novac biti uplaćen u dobrotvorne svrhe, rekao je on za medije.

Na fejsbuk stranici lokalnog lista "Palermo Todai" priča je privukla stotine pomiješanih komentara mještana iznerviranih ovim događajem.

- Cio život živim u Palermu i nikada nisam uspio da dobijem kartu za pozorište. Sada je on došao sa drugog kraja svijeta i ušao je bez problema. Nešto ne radi - kratko je napisao ovaj Italijan.

Ipak, bilo je i onih koji su u ovom bahatom rođendanskom slavlju vidjeli priliku za sticanje investicija.

- Svima koji kritikuju. Zapamtite da ako ovaj čovjek ode sa lijepim sjećanjem, vjerovatno će doći drugi, a to znači posao i posao za nas - glasio je jedan od takvih komentara podrške biznimsenu i lokalnim vlastima.

U međuvremenu, gosti i dalje pristižu, neki privatnim letovima, drugi redovnim avionima. Kako se navodi, u subotu je zakazan ručak u Vili Nišemi na koji je Nakaijmu pozvao i gradonačelnik Lagala. Za tri i po dana slavlja milijarder je planirao da potroši oko 300 hiljada eura.

Nakajama je svoje bogatstvo stekao u sferi marketinga na više nivoa za američku multinacionalnu firmu Amvai. Devedesetih je ušao u istoriju, kada je kroz svoju kompaniju udvostručio prodaju oko 750.000 distributera - i navodno je donio 40 odsto poslovanja kompanije u Japanu. On je takođe poznat u domovini kao pjevač i kompozitor, koji je osvojio nagradu na Tokijskom pop festivalu – ekvivalentu Pjesme Evrovizije.

Nakajama je napisao i bestseler knjigu "Važne životne lekcije koje sam naučio od Superelite".Govoreći o sebi i svim svojim zanimanjima, jednom prilikom je rekao: "Moja budućnost je toliko svijetla da je skoro zastrašujuća“, rekao je novinarima kroz smijeh.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:51