Mari le Pen / - EPA
17/06/2024 u 23:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Le Pen: Ukrajina ne može da pobijedi, sa Rusijom se mora pregovarati

Lider desničarske partije "Nacionalno okupljanje" u Francuskoj Marin le Pen smatra da Ukrajina ne može da pobijedi u ratu protiv Ruske Federacije, prenosi "RIA Novosti". Prema njenim riječima, pregovori sa Rusijom su "nužni".

- Da li zaista vjerujete da možemo da se dogovorimo o miru bez razgovora sa jednom od zaraćenih strana? Mi ćemo morati da razgovaramo sa Rusijom da pokušamo da nađemo pozitivan izlaz za Ukrajinu s obzirom na to da Kijev sukob očigledno ne može da dobije - izjavila je le Pen u intervjuu za španski list "Periodico".

Na pitanje novinara da li podržava ideju da se Ukrajine pošalje vojna pomoć, odgovorila je da je "za" podršku Kijevu. Međutim, smatra da treba razmisliti o novom paketu sankcija.

Navela je primjer "energetskog rata" koji se pokazao kao kontra produktivan za ekonomiju starog kontinenta. Le Pen je istakla da je najvažnije da Evropa ne uđe u direktan sukob sa Rusijom.
-Suviše dobro poznajem mehaniku rata da ne bi ponovila strašne greške iz prošlosti. Ne želimo više da budemo uvučeni u strahote koje bi, ako bi se desile, značile konačan kraj Evrope - podvukla je Le Pen.

U Francuskoj demonstracije protiv ekstremne desnice uoči vanrednih izbora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 04:49