фото: Бајк магазин / - фото: Бајк магазин
01/12/2021 u 11:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ловац упуцао бициклисту, мислио да је зец

Бициклиста је након инцидента пао с бицикла и била му је потребна хитна медицинска помоћ на мјесту пуцњаве, а локални медији наводе да његове повреде нису опасне по живот и да је опоравак у току

Бициклиста у Шпанији је погођен из сачмарице по задњици и ногама након што је ловац пуцао на њега, тврдећи да је бициклисту замијенио за зеца, преноси Бајк магазин.

Медицинским прегледом утврђено је да су куглице из патроне коју је испалио ловац биле забијене и у леђа бициклисте. Инцидент се догодио прошле недјеље док је бициклиста био на вожњи у руралном подручју Оргегиа, у Аликантеу, на југу Шпаније.

Бициклиста је након инцидента пао с бицикла и била му је потребна хитна медицинска помоћ на мјесту пуцњаве, а локални медији наводе да његове повреде нису опасне по живот и да је опоравак у току.

Бициклиста се возио кроз Монте Оргегиу – која је рурално подручје, али врло близу урбаног средишта Аликантеа и насељених подручја – када је угледао два ловца. Док је пролазио поред њих, устријелио га је трећи ловац који је полицији рекао да је замијенио кретање бициклиста кроз природу за кретање зеца. Када је у њега испаљен хитац, бициклист је ипак успио назвати 112 како би позвао хитну помоћ и полицију, а обје службе су изашле на мјесто догађаја.

Ловац је идентификован, а утврђено је да су његово оружје и ловачке дозволе биле у реду, иако полиција још увијек покушава прикупити чињенице како би утврдили може ли казнена истрага довести до оптужби за несмотреност.

Дежурни суд у регији и национална полиција ће одлучити је ли потребна истрага због наводне непромишљености.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 14:57