Александар Лукашенко / - (Фото: EPA/BELARUS PRESIDENT PRESS-SERVICE /HANDOUТ)
17/09/2023 u 19:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lukašenko: Bjelorusija ne prijeti susjedima nuklearnim oružjem ili Vagnerom

Nakon razgovora sa partnerima iz Latvije, Litvanije i Estonije 28. avgusta, ministar unutrašnjih poslova Poljske Mariusz Kaminski zahtijevao je da grupa Vagner odmah napusti Bjelorusiju

Bjelorusija ne prijeti svojim susjedima ni nuklearnim oružjem, ni jedinicama ruske paravojne formacije Vagner, izjavio je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

“Ne mašemo ni nuklearnim oružjem, ni bilo kakvim Vagner jedinicama ili bilo čim drugim – ne prijetimo nikome”, rekao je Lukašenko na ceremoniji održanoj povodom Dana nacionalnog jedinstva, prenosi TASS.

Nakon razgovora sa partnerima iz Latvije, Litvanije i Estonije 28. avgusta, ministar unutrašnjih poslova Poljske Mariusz Kaminski zahtijevao je da grupa Vagner odmah napusti Bjelorusiju i upozorio da će njegova zemlja i baltičke države zatvoriti sve granične prelaze sa Bjelorusijom u slučaju bilo kakvog ozbiljnog incidenta.

Sekretar Vijeća sigurnosti Bjelorusije Aleksandar Volfovič odbacio je navode da je Bjelorusija postala prijetnja susjednim zemljama nakon što je na svoju teritoriju primila jedinice Vagnera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:08