Emanuel Makron / - EPA
02/05/2024 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Makron ponovo o mogućnosti slanja zapadnih trupa u Ukrajinu

Francuski predsjednik Emanuel Makron je ponovo govorio o mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, uz stav da bi trebalo da se postavi pitanje da li će Moskva probiti linije fronta i da li je Kijev iznio takav zahtjev.

- Ako bi Rusi krenuli i probili linije fronta, ako bi postojao ukrajinski zahtjev, što danas nije slučaj, legitimno bi trebalo sebi da postavimo pitanje (učešća zapadnih trupa u borbama) - rekao je francuski predsjednik za britanski nedeljnik Ekonomist (The Economist), prenosi N1.rs.

Makron je u danas objavljenom intervjuu kazao da ne bi trebalo a-priori odbacili tu mogućnost, prenosi Frans pres, podsećajući da su zemlje NATO u početku isključile slanje tenkova i aviona u Ukrajinu, ali da su se kasnije predomislile.

Makron: Moramo se trajno pripremati za geopolitičke i geostrateške promjene

- Kao što sam već rekao, ništa ne isključujem, jer pred nama je neko ko ništa ne isključuje - dodao je šef francuske države.

- Imam jasan strateški cilj: Rusija ne može da pobjedi u Ukrajini. Ako Rusija pobjedi u Ukrajini, mi više nećemo imati bezbjednost u Evropi - upozorio je Makron i upitao ko može da kaže da bi se Rusija tu zaustavila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:11