Emanuel Makron / - EPA
30/06/2024 u 21:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Makron pozvao na veliko okupljanje protiv ekstremne desnice u drugom krugu izbora

Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je na "veliko demokratsko i republikansko okupljanje" u drugom krugu vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj protiv stranke ekstremne desnice Nacionalno okupljanje, koja je u vođstvu u danas održanom prvom krugu izbora.

- Veliki odziv u prvom krugu svjedoči o značaju ovog glasanja za sve naše sunarodnike i želji da se razjasni politička situacija. Suočeni sa strankom Nacionalno okupljanje, došlo je vrijeme za veliko, jasno demokratsko i republikansko okupljanje u drugom krugu izbora, rekao je Makron odmah pošto su saopšteni rezultati izlaznih anketa po zatvaranju birališta.

Desničarska stranka Marin Le Pen pobijedila u prvom krugu izbora u Francuskoj

Nacionalno okupljanje i njeni saveznici osvojili su večeras najviše glasova, više od 34 odsto, u prvom krugu vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj, prve su procjene izlaznih anketa po zatvaranju birališta.

Na drugom mjestu je savez ljevice Novi narodni front sa između 28,5 i 29,1 odsto glasova, a na trećem mjestu je centristički tabor predsjednika Emanuela Makrona sa 21,5 odsto.

Drugi krug će biti 7. jula.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 21:02