Džordža Meloni / - SHUTTERSTOCK
21/11/2023 u 22:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Meloni kritikovali da promoviše patrijarhat, ona odgovorila fotografijom četiri generacije žena

Na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju iz prošlosti na kojoj se može vidjeti njena kćerka kao i majka i baka

Nakon što se u Italiji dogodio slučaj femicida u kojem je Đuliju Cecchetin ubio njen bivši momak Filipo Tureta rasprava se prenijela i na političko-medijski sektor, a jedna od onih koja je kritikovana bila je i premijerka Italije Đorđa Meloni.

Naime, tokom emisije, novinarka Lilli Gruber, govoreći o femicidu, prozvala je i premijerku Italije.

- Nećete moći poreći da u Italiji postoji jaka patrijarhalna kultura i da se ova desnica na vlasti ne suprotstavlja tome mnogo. Meloni želi da se zove premijerom, a ne premijerkom. Je li to patrijarhalna desničarska kultura, rekla je novinarka.

Vrlo brzo, uslijedila je reakcija i premijerke koja je na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju iz prošlosti na kojoj se može vidjeti njena kćerka kao i majka i baka.

- Ne znam kako neki ljudi pronalaze hrabrost da instrumentaliziraju čak i najveće tragedije kao bi napadali vlast. Nova bizarna teza koju zastupa i Lilli Gruber je ta da ja izražavam kulturu patrijarhata. Kao što možete vidjeti, ova fotografija oslikava četiri generacije ‘patrijarhalne kulture‘ moje porodice. Bez riječi sam, poručila je premijerka Italije, prenosi Klix.ba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:48