KIRIJAKOS MICOTAKIS / - KIRIJAKOS MICOTAKIS/ - SHUTTERSTOCK
27/02/2024 u 08:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Micotakis: Ni govora o slanju vojnika iz Evrope u Ukrajinu

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera

- Za Grčku nema govora o slanju evropskih snaga ili snaga NATO-a u Ukrajinu - izjavio je grčki premijer Kirijakos Micotakis poslije konferencije evropskih lidera o Ukrajini, koju je u Parizu u ponedjeljak organizovao francuski predsjednik Emanuel Makron.

Micotakis je rekao da je to stav i "većine njegovih kolega", ističući da to pitanje "dezorijentiše napore" da se podrži Ukrajina, prenosi Katimerini.

Dodao je da je na skupu ponovo potvrđeno jedinstvo i rešenost saveznika da podrže Ukrajinu da se odbrani od ruske invazije.

Makron je poslije konferencije rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobijedila- rekao je Makron na konferenciji za novinare, prenio je Rojters.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Jelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se ‘narativu Kremlja‘ da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".

Šolc odbio da Ukrajini isporuči rakete dugog dometa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:27