/ - ILUSTRACIJA
09/09/2024 u 07:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Napad dronovima na Kijev; Uzbuna u Letoniji

Ruske snage su tokom noći izvele napade bespilotnim letjelicama na Kijev, saopštila je ukrajinska vojska. Svi ruski napadi su odbijeni, javljaju ukrajinski mediji.

Oružane snage Rusije počele su da koriste FPV bespilotne letjelice u Kursku i četiri druga pravca. Dron radi na nestandardnim frekvencijama, dostavlja municiju i hranu.

Nastavljaju udare na ukrajinske vojne aerodrome, skladišta dronova i raketa u Sumskoj, Harkovskoj i Kurskoj oblasti. Preuzele su kontrolu nad Kalinovom i Novogrodovkom u Donjeckoj oblasti.

Letonija i Rumunija tvrde da su ruski dronovi narušili njihov vazdušni prostor.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da nastavlja rad na mirovnoj misiji za sprečavanje eskalacije sukoba u Ukrajini i najavljuje nove inicijative ovog mjeseca.

Savjetnik indijskog premijera za nacionalnu bezbjednost Adžit Doval, koji je u toj zemlji nazvan “indijski Džejms Bond”, doputovaće u Rusiju, gdje će razgovarati o rješenju sukoba u Ukrajini.

Kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država iz Republikanske partije Donald Tramp kaže da dobro poznaje ruskog lidera Vladimira Putina, a da ga je njegova izjava o podršci demokratskog kandidata Kamale Haris “veoma uvrijedila”.

Portugal je isporučio Ukrajini šest protivpožarnih helikoptera Ka-32 ruske proizvodnje.

Razmjena optužbi Moskve i Kijeva o vazdušnim napadima

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:43