Највише преминулих од последица ковида-19 и даље у Хрватској / - РТРС
19/01/2022 u 23:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачка полиција истражује хиљаде случајева фалсификованих потврда о вакцинацији

У претходна 24 сата регистроване су 112.323 нове инфекције и 239 смртних исхода од посљедица заразе корона вирусом

Њемачка полиција истражује хиљаде могућих случајева фалсификовања потврда о вакцинацији против корона вируса, јавила је данас новинска агенција ДПА.

Подаци из 16 њемачких покрајина показују да је полиција широм земље отворила више од 12.000 таквих истрага, наводи агенција.

Број истрага је нагло повећан у децембру, пошто су власти објавиле нова ограничења којима су невакцинисани углавном искључени из јавног живота.

Особама које достављају или користе лажне потврде пријете тешке казне, од новчаних и условних затворских до губитка посла.

Тужиоци су отворили и истрагу убиства из нехата, а осумњичена је жена која је користила лажну потврду о вакцинацији како би могла да настави да ради у старачком дому, иако је живјела са члановима породице обољелим од ковида.

Очекује се да ће њемачки парламент ускоро почети дебату о општој обавезној вакцинацији, иако званичници признају да ће проћи још неколико мјесеци прије него што та мјера ступи на снагу.

Око 73 одсто становништва Њемачке је потпуно вакцинисано против корона вируса, док је додатну дозу примило око 48 одсто.

Њемачка је данас пријавила нови рекордан број новозаражених. У претходна 24 сата регистроване су 112.323 нове инфекције и 239 смртних исхода од посљедица заразе корона вирусом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:50