Potraga za Dankom Ilić (2) / - FOTO: PRINTSCREEN/INTERPOL.INT
03/04/2024 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Njemački "Bild" objavio tekst o potrazi za malom Dankom: "Cijela Evropa traži djevojčicu sa cuclom"

Najpoznatiji njemački medij "Bild" objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: "Cijela Evropa traži djevojčicu sa cuclom - Misteriozni video vodi u Austriju".

U tekstu ovog njemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

"Bild" je prenio da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora, prense Novosti.rs.

- Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem "Pronađi me", što je omogućilo da se javnost uključi - prenosi Bild.

I Interpol uključen u potragu za malom Dankom: Aktivirana "žuta" potjernica

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade - Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dijete na ulici 30. marta, u društvu dvije žene, vjerovatno Rumunke.

- Kontaktirao je srpske vlasti i predao snimak na kojem se vidi djevojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija - piše "Bild".

Potom prenose i riječi majorka policije Bojane Otović Pjanović: "Ovdje nastavljamo istragu, bečka policija radi na identifikaciji i lokaciji".

Ovako je opisana Danka

Djevojčica rođena u Boru će 6. maja napuniti dvije godine. Danka je visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na lijevoj ušnoj resici i nepravilan mladež na lijevoj nadlaktici. Prema riječima njenih roditelja, ona se odaziva na ime, ali još ne govori sama.

- Interpol traži od vas da dostavite savjete lokalnoj ili nacionalnoj agenciji za sprovođenje zakona. Provjerene informacije bi potom prosleđene Interpolu - prenosi Bild.

I veliki austrijski medij objavio vijest o malenoj Danki

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vijest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vijest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen Zeitung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja djevojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu video djevojčicu koja podsjeća na Danku.

Čuveni Krone piše da je djevojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija djevojčice sa njenim podacima. Podsjećaju da će Danka uskoro napuniti dvije godine, da ima smeđu kosu, beleg na lijevoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Krone zatim piše da bi trag mogao da vodi do Beča. Ističu da je srpskim vlastima prijavljeno da je Srbin, koji živi u Beču, možda video djevojčicu u centru u subotu uveče i da je bila u pratnji dvije žene koje pričaju rumunski.

Svjedok je prvo pozvao srpske vlasti i obavijestio ih, a one su zatim poslale zahtjev za istragu bečkim kolegama. Muškarac je potom ispitan i obezbjeđen je snimak koji je napravio.

Da li je zapravo riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije trenutno se istražuje.

- Nema više informacija - rekao je portparol policije Markus Ditrih, zaključuje Krone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:47