Zabrana korišćenja telefona u učionicama / Shutterstock
04/07/2023 u 23:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Od sljedeće godine mobilni telefoni su zabranjeni u holandskim učionicama

Uređaji će biti dozvoljeni samo ako su neophodni, na primjer tokom časa digitalnih vještina, iz medicinskih razloga ili u slučaju osoba sa invaliditetom

Mobilni telefoni, tableti i pametni satovi biće uglavnom zabranjeni u učionicama u Holandiji od 1. januara 2024. godine, saopštila je danas holandska vlada, jer nastoji da ograniči ometanje učenika tokom nastave.

Uređaji će biti dozvoljeni samo ako su neophodni, na primjer tokom časa digitalnih vještina, iz medicinskih razloga ili u slučaju osoba sa invaliditetom.

„Iako su mobilni telefoni sveprisutni u našim životima, oni ne pripadaju učionicama“, rekao je ministar obrazovanja Robert Dijkgraf.

„Učenici moraju biti u stanju da se u potpunosti koncentrišu tokom nastave i treba im pružiti priliku da steknu kvalitetno znanje. Naučna istraživanja su pokazala da su mobilni telefoni smetnja u učionicama i od toga ih moramo zaštititi“, rekao je Dijkgraf.

Zabrana je rezultat dogovora između ministarstva, škola i srodnih organizacija. Škole će moći da sprovode zabranu na način koji im najviše odgovara, rekao je Dijkgraf, dodajući da će, bez obzira da li ta mjera bude dala očekivane rezultate do ljeta 2024, slijediti zakonska pravila.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 05:11