Volodimir Zelenski / - EPA
22/02/2024 u 16:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbijen zahtjev Zelenskog: Tusk neće da razgovara o blokadi granice

Značajan dio stanovništva Poljske podržava protest zbog propisa Evropske unije o zaštiti životne sredine i uvoza poljoprivrednih proizvoda izvan EU, posebno iz Ukrajine

Poljski premijer Donald Tusk izjavio je danas da će 28. februara u Varšavi razgovarati sa predstavnicima ukrajinske vlade, ali da nije prihvatio zahtjev predjsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da jedna od tema bude blokada granice, koju su organizovali poljski poljoprivrednici, navodeći kao razlog nelojalnu ukrajinsku konkurenciju.

Značajan dio stanovništva Poljske podržava protest zbog propisa Evropske unije o zaštiti životne sredine i uvoza poljoprivrednih proizvoda izvan EU, posebno iz Ukrajine, prenosi N1.rs.

Tusk je naglasio podršku Ukrajini u borbi protiv ruske invazije i naveo da je potrebno zajedničko rešenje problema poljoprivrednika.

Poljska će granične prelaze sa Ukrajinom uključiti na spisak kritičnih infrastrukturnih objekata, kako bi osigurala da vojna oprema, municija, humanitarna i medicinska pomoć stignu u Ukrajinu bez odlaganja, rekao je Tusk.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:20