/ - (Фото: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET)
11/02/2024 u 12:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Orban: Ako Srbija što prije ne uđe u EU, izgubićemo je

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana "glavnim prioritetom" Budimpešte tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije

Srbija mora što prije da uđe u Evropsku uniju, inače će Beograd izabrati saradnju sa drugim partnerima, a Brisel će izgubiti ovu zemlju, smatra mađarski premijer Viktor Orban.

- Moramo da završimo stari zadatak proširenja prije nego što krenemo u novo proširenje sa Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je prije moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge opcije. Upravo je sklopila sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom - rekao je mađarski premijer za austrijski list “Prese", prenosi TASS.

Mađarski premijer je takođe nazvao proširenje EU na zemlje zapadnog Balkana "glavnim prioritetom" Budimpešte tokom predsjedavanja Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar trgovine NR Kine Vang Ventao potpisali su 17. oktobra 2023. godine u Pekingu sporazum o slobodnoj trgovini između dvije zemlje.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 09:35