Norveški kralj Harald Peti / Foto: detnorskekongehus/Instagram
22/02/2023 u 23:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Osoblje dvora oduševilo kralja rođendanskim poklonom

Prošle godine u dvorištu palate održana je izložba automobila koje su koristili norveški kraljevi kroz generacije i kralj Halard, koji je na prestolu od 1991. godine, pitao je da li iko zna gdje je završio njegov prvi motocikl

Norveški kralj Harald Peti je za svoj 86. rođendan od osoblja dvora dobio restauriran motocikl, sa originalnom tablicom, koji je dobio od oca još 1953. godine za svoj 16. rođendan.

Kralj Harald Peti je prije 70 godina za svoj 16. rođendan od oca Olava, u to vrijeme još uvijek prestolonasljednika, dobio plavi motocikl "Huskvarna" 30 Sport.

Prošle godine u dvorištu palate održana je izložba automobila koje su koristili norveški kraljevi kroz generacije i kralj Halard, koji je na prestolu od 1991. godine, pitao je da li iko zna gdje je završio njegov prvi motocikl.

Osoblje dvora je očigledno ovo zapamtilo i uspjeli su da pronađu motocikl koji je kralj vozio do 1955. godine, sve dok nije dobio vozačku dozvolu, prenosi RTS.

Na fotografijama koje su objavljene na zvaničnoj stranici na Instagramu norveške kraljevske porodice, kralj Harald sa smješkom pozira pored svog davno izgubljenog plavog motocikla.

Kralj Harald Peti i kraljica Sonja imaju dvoje djece, prestolonasljednika Hokona i princezu Martu Luiz.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 21:16